12 de març de 2018

Bròquil amb salmó fumat i salsa de mostassa i anet

Unes verdures al vapor sonen, així d'entrada, una mica avorrides, però us puc ben assegurar que sonen a música celestial si les acompanyem amb un ingredient no habitual en la nostra cuina del dia a dia i les amanim amb una salsa diferent.


I això és el que li passa al bròquil al vapor, que només acompanyat amb una mica de salmó fumat i salsa de mostassa i anet (en castellà "de mostaza y eneldo", que a l'Ikea anomenen SÅS SENAP & DILL, en versió "fet a casa") és una verdura de temporada sana i diferent i, sobretot, l'ingredient estrella d'un tàper molt ràpid de fer.

Podem coure el bròquil mentre ens dutxem al matí abans de sortir de casa. Després, guardem el salmó fumat en un petit tàper a banda (per evitar que es cogui amb la calor del bròquil acabat de fer) i afegim tres o quatre cullerades de salsa en un potet de vidre... i ja tenim el dinar del migdia que a la feina acabarem de muntar!

Per descomptat, jo no sóc de les que es posa a fumar el salmó a casa (encara que diuen que es pot fer sense moltíssima complicació), però sí de les que he anat darrere de la recepta per fer-me a casa la salsa de mostassa i anet del magatzem suec, perquè m'encanta. He de confessar que de les que he tastat no he trobat la recepta igual, però la que us proposo és la que més ens ha agradat a casa, ens recorda la d'Ikea però està adaptada als nostres gustos personals (menys mostassa i més dolçor).

Ingredients:

  • 250 g de bròquil
  • 2 cullerades de salsa de mostassa i anet
  • 100 g de salmó fumat

Com ho preparem:

  • Coem el bròquil al vapor en un estoig Lékué al microones durant 6 minuts.
  • A banda, portem el salmó fumat i la salsa.
  • Escalfem el bròquil en el moment de menjar i afegim les llenques de salmó i la salsa.

Ingredients de la salsa de mostassa i anet:
  • 2 cullerades de mostassa, tipus Dijon
  • 1 cullerada d'oli de gira-sol
  • 1 cullerada de vinagre de poma
  • 2 cullerades de mel
  • 2 cullerades de sucre morè
  • 1 cullerada d'anet sec (o fresc)
  • 1 cullerada d'aigua
  • 1/2 culleradeta de cúrcuma
Com preparar-ho:

Barregem tots els ingredients

Consells:
  • Podem substituir la mel per sucre morè.
  • Si el gust de la mostassa predomina, li podem afegir una mica més de mel o de sucre morè.
Hoy en la fiambrera: Brócoli con salmón ahumado y salsa de mostaza y eneldo. Léelo!
Today at the lunch boxBroccoli with smoked salmon and mustard and dill sauce. Read it!
Ces boîtes à lunch: Brocoli au saumon fumé et sauce à la moutarde et à l'aneth. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

1 comentari:

  1. Aquesta l'haig de provar !!! Faig bastant bròquil però mai se m'hagués acudit fer-ho amb salmó...

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...