1 de desembre de 2017

Crema de carbassa amb porro i moniato

Fa fred, i em ve molt de gust portar a la feina un tàper amb una crema de primer o, fins i tot, com a plat únic.


Reconec, però, que la crema de carbassó i la vichissoise de sempre ja em començaven a avorrir, així que he començat a portar variacions i innovacions.

Una d'aquestes cremes noves ha estat aquesta de carbassa i puerro, una proposta inspirada en la "Crema de carbassa amb moniato" que Sílvia Abril, si l'actriu i finalista de MasterchefCelebrity2, té publicada en el seu llibre Com a mi m'agrada. Les meves receptes saludables per a ser feliç, que editorial Columna va treure al mercat abans de l'estiu.

En el llibre, l'autora presenta a través d'una seixantena de receptes la seva filosofia de vida i d'alimentació. Una alimentació sobre la qual va aprenent des de fa ja alguns anys dia a dia, canviant hàbits i introduint nous productes i combinacions, tot plegat per a que sigui més saludable i beneficiosa per a ella i els seus.

Entre les receptes del llibre, que s'agrupen per estacions, podem trobar des d'una amanida de flors i verduretes a un steak tartare planxat, passant per un estofat d'azukis amb carbassa, una hamburguesa de bròcoli, uns porros a la planxa amb allioli de codony o conill de la Cústodia. Per descomptat, juntament amb altres cremes, també hi ha la crema de carbassa i moniato, en la que dic que m'he inspirat, perquè en la de la Sílvia no hi havia el porro que jo he posat, i en lloc de les espècies de tayín ella només feia servir cúrcuma.



Us he de confessar que vaig triar aquesta pel seu color ataronjat, ideal per donar vida a la tardor, i pel fet d'utilitzar moniato un producte que fins ara té molt poca presència a casa meva.

Us recomano que passegeu per aquest llibre tan visual, amb unes fotos espectaculars de la Sílvia i dels seus plats, i que transmet que el menjar és una font de vida --en el seu sentit més extens-- que hem de saber aprofitar.

Ingredients:
  • ½ carbassa violin
  • 1 porro
  • 1 moniato petit
  • 200 ml de brou de verdures
  • pebre negre
  • 1 cullerada de tayin amb cúrcuma
  • 1 raig d'oli d'oliva verge extra
Com ho preparo:
  • Tallem el porro, el moniato i la carabassa en daus i rodanxes.
  • En una olla posem l'oli i sofregim lleugerament el porro.
  • Hi afegim la carbassa i el moniato i deixem que també agafin color.
  • Incorporem el brou de verdures i condimentem amb pebre negre, al gust, i el tayin.
  • Deixem coure tapat uns 15 minuts.
  • Triturem, i rectifiquem les espècies al nostre gust, i si cal també, afegim una mica més de brou per ajustar-lo a la textura que més ens agradi.
Consells:
  • Podem incorporar a la crema uns llagostins a la planxa.
Hoy en la fiambrera: Crema de la calabaza con puerro y boniatoLéelo!
Today at the lunch boxCream of pumpkin with leek and sweet potato. Read it!
Ces boîtes à lunch: Crème de citrouille aux poireaux et patates doucesLisez-le!
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...