10 de novembre del 2016

Cruixent, topping o sal de pernil

Fa uns pocs dies, dins el marc de les activitats organitzades al voltant de l'esdeveniment #MercatdeMercats, que organitza anualment des del 2009 Mercats de Barcelona, vaig assistir a una xerrada de la cuinera Ada Parellada sota el títol "Tàpers amb alegria".



Com sempre, el seu entusiasme i els seus dots de bona comunicadora ens van arribar a tots els assistents, i de ben segur que vam sortir amb més ganes de donar-los "vidilla" als nostres tàpers (o plats de cada dia) gràcies a senzills tocs que no ens compliquen la vida a la cuina i, per contra, ens fan lluir com a "cuiners".

Un d'aquests trucs, va ser el cruixent de pernil salat. Molt fàcil de fer, i que ens donarà el contrast de gust i de textura a les nostres cremes, pastes o amanides.

No té cap secret preparar-ho, només ens caldrà descobrir el temps que necessitem per a deixar el pernil cruixent amb el nostre microones, i ja se sap, cadascú això ho ha de descobrir per si mateix, perquè no hi ha llibre d'instruccions ni recepta que ho proporcioni. A més, hi ha un altre factor a tenir en compte, el pernil. El gruix del tall i la qualitat de la carn, també influiran a aconseguir abans o després que el pernil quedi cruixent.
Per això, la millor de les recomanacions és anar coent el pernil al microones de 30 segons en 30 segons fins que tinguem la mesura del temps agafada.

El cruixent pot tenir tres resultats finals, tot dependrà de si deixem el cruixent sencer o l'esmicolem molt (sal) o poc (topping o, en català, guarnició).

Fàcil, no?

Ingredients:
  • 2 talls de pernil salat
Com ho preparem:
  • Posem els talls de pernil sobre paper de cuina absorbent.
  • Coem al microones durant uns 1 o 2 minuts (segons la potència i el microones) en tandes de 30 segons.
  • Deixem refredar el pernil.
  • Esmicolem amb les mans o amb un corró o un morter, segons la mida final que vulguem.
  • Guardem en un pot de vidre.
  • Els posem en les amanides, pastes o cremes en el moment de menjar.
Consell:
  • Recordem d'afegir el cruixent en el moment de menjar per evitar que perdi el cruixent en contacte amb la humitat dels aliments.
  • En el pot de vidre tancat ens pot durar un parell o tres de dies, però cada vegada serà menys cruixent, sobretot de manera inversament proporcional a la mida, com més petit millor es conservarà cruixent.
Hoy en la fiambrera: Crujiente, topping o sal de jamón. Léelo!
Today at the lunch boxCrispy, topping or ham salt. Read it!
Ces boîtes à lunch: Crunchy, nappage ou jambon de sel. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...