23 d’octubre del 2016

Cuixetes de pollastre amb salsa de taronja cuites en olla ràpida

En el moment en què les novetats gastronòmiques estan recuperant les coccions lentes, jo estic descobrint les olles ràpides per preparar tàpers a casa.



Unes olles ràpides que potser sonen a "viejunes" com diria més d'un, però que ni per aspecte ni per velocitat ni per seguretat s'assemblen gaire a aquella olla a pressió que recordo a la cuina de la meva tia al poble fa més de 30 anys.

Amb l'olla ràpida ONE TIME de Taurus estic gaudint de cuinar guisadets en relatiu poc temps, i per tant poder preparar-los a les tardes entre setmana després de treballar. D'aquesta manera em puc emportar carmanyoles que semblen sap Déu què, però en veritat no he hagut d'estar pendent de la cassola ni de remenar, només de la preparació inicial (enrosir, afegir ingredients, etc.).


I a mi, això em va bé, perquè em permet de gaudir dels dinars a la feina, més enllà de les amanides,

Com sempre que puc, l'hora de preparar aquestes cuixetes n'he fet de més, per així poder congelar unes racions que seran una benedicció un dia d'aquells que el teu cos diu "Prou, Avui no cuino res pel tàper de demà!"



Ingredients:
  • 18 cuixetes de pollastre amb pell
  • 3 cebes grosses
  • 2 dents d'all
  • 200 ml de suc de taronja
  • la pell d'una taronja (sense la part blanca)
  • 100 ml vi blanc
  • oli
  • sal
  • pebre
  • herbes provençals
Com ho preparem:
  • En la mateixa olla ràpida enrossim en l'oli calent les cuixes de pollastre.
  • Quan estan daurades totes, reservem.
  • En el mateix oli, daurem les cebes tallades en làmines i l'all, també tallat en làmines.
  • Salpebrem al gust i condimentem amb les herbes provençals, també al gust.
  • Quan la ceba tingui color, uns 10 minuts, afegim el vi i deixem que evapori l'alcohol,
  • Incorporem les cuixes de pollastre, amb els seus sucs.
  • Afegim el suc de taronja i la pell.
  • Tanquem l'olla ràpida ONE TIME de Taurus, i deixem a posició 2.
  • Quan la vàlvula comença a treure vapor (això depèn de la potència del foc), deixem coure 15 minuts.
  • Tanquem el foc i deixem refredar.
Consells:
  • Si el suc de taronja no és fet al moment, podem utilitzar suc de taronja espremut natural i refrigerats sense sucres.
  • És interessant conservar peles de taronja (les podem aconseguir amb el pelapatates evitant que quedi el blanc de la taronja) al congelador perquè les podrem fer servir en moltes preparacions per a donar gust.
  • En lloc d'herbes provençals podem fer servir altres herbes aromàtiques (llorer, romaní, orenga...).
  • La carn pot ser altres parts del pollastre (aletes), però també pot ser conill o vedella tallada a tires.
  • Podem acompanyar les cuixetes amb arròs blanc, pasta, cuscús o, senzillament, menjar-les com a segon després d'unes verdures o amanida.
  • Si no tenim olla ràpida, també ho podem preparar en una casola normal, però haurem de tenir les cuixetes 40 o 50 minuts.
Hoy en la fiambrera: Muslitos de pollo con salsa de naranja cocinados en olla rápida. Léelo!
Today at the lunch boxChicken thighs with orange sauce cooked in pressure cooker. Read it!
Ces boîtes à lunch: Cuisses de poulet avec sauce à l'orange cuit dans autocuiseur.  Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...