3 de novembre del 2015

La cuina dels bolets

A poc a poc la tardor es fa evident, i amb ella arriba el temps per excel·lència dels bolets. Coincidint amb aquest moment ha aparegut a les llibreries La cuina dels bolets, de Sergi de Meià, publicada per Ara Llibres.


El llibre és un recorregut per l'experiència vital d'aquest cuiner de renom a través dels diferents bolets i les receptes que hi proposa. De cadascun dels fongs elegits, i que són propis dels nostres paratges, en parla de manera àmplia amb un llenguatge fàcil i que a la vegada demostra n’és un gran coneixedor.

Ens aproxima territorialment a alguns dels indrets de casa nostra on es pot trobar moixernons, ceps, mocoses, rovellons, ous de reig, camagrocs, cames de perdiu, tòfones, múrgoles, llenegues, peus de rata, trompetes de la mort, carlets, rossinyols, pebrassos, fredolics, sabateres, llengües de bou, orelles de Judes, marçots, mollerics i palomins. Ens parla de les seves característiques i, de manera destacada, de com conservar-los. I en mig de les paraules i els bolets, apareixen retalls de vida que han marcat el creixement professional de l’autor.

A més, per cada bolet proposa dues receptes, i és aquí on tenim entre les mans un receptari d’alta cuina, on trobem receptes com “Terra de fruita seca i sajolida, carlets, formatge cremós del Mas Alba i fruits vermells”, “Espardenyes de la Costa Brava, amb llengua de bou, all, julivert i bacó fumat”, “Múrgoles farcides de rostit de pollastre”, “Gratin de peus de rata, bledes, formatge Blanch de Tòrrec i cansalada amb pebre” o “Truites de riu amb sabatera, poma i cansalada curada 141”, junt amb “Torrades de pa de pagès amb mantega fumada, llonganissa esparracada, cama perdiu i formatge Valette gratinat”, “Bikini de camagrocs, pernil ibèric i formatge Casa Mateu” o “Amanida d’ous de reig amb pinyons, julivert i una vinagreta suau de mel amb herbes”.

Són preparacions creatives, que s’acompanyen d’un munt de comentaris que parlen dels productes (i els productors) que acompanyen els bolets i de les tècniques fetes servir, perquè ambdós són molt importants en el resultat final de les receptes.

És un llibre amb el qual poden gaudir de la muntanya i d’un dels seus fruits a través de la cuina, i en conseqüència en els nostres tàpers.

Hoy en la fiambrera: "La cocina de las setas". Léelo!
Today at the lunch box"The cooking of mushrooms". Read it!
Ces boîtes à lunch: "La cuisson des champignons"Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...