23 d’abril del 2015

Rosa de pollastre i pernil

Sant Jordi 2015 i vull compartir un "divertimento" que he fet per la cooperativa Plana de Vic per aquesta data.

Una rosa, que a més serà la protagonista d’un punt de llibre que repartiran avui a les seves botigues.

La recepta és una més de les que al llarg d'un any he estat proposant pel seu receptari en-línia Topxef, juntament amb La Núria a la cuina i el restaurant de Manlleu Sambucus (dels quals ja en vaig parlar fa algun temps arran del Dia Cuina).

Plana de Vic és una cooperativa de ramaders d'Osona que tenen cura de totes les etapes de la producció de productes carnis, des de la cria fins a la venda del producte a les seves quatre botigues (una a Vic, una a l'Ametlla del Vallès i dos a Barcelona), passant per l’elaboració del pinso, l'engreix I l'escorxador. D'aquesta manera tenen coneixement de l'origen i traçabilitat de la carn. Però a les seves botigues pots trobar molts més productes la majoria dels quals vinculats al territori i a la producció industrial de petita escala i també artesanal..

Amb aquesta rosa no omplirem els nostres tàpers, no, però si la preparem per a una trobada amb amics i familiars segur que aconseguirem uns quants aplaudiments.

Bon Sant Jordi!!!!

Ingredients:
  • Pit de pollastre
  • Pernil curat llescat
  • oli
  • Sèsam torrat
  • Enciam
  • Alfàbrega fresca
Com preparar-ho:
  • Tallem el pit de pollastre en daus de poc més d'un centímetre per banda. 
  • El daurem en la paella amb una mica d'oli. Reservem.
  • Aproftem del pernil, preferiblement no massa sec, els centres triangulars, i posem un dau de pollastre en un dels extrems. 
  • Comencem a embolicar baixant el dau cap a la punta intermitja del triangle, tot girant el dau i continuant fins l'últim extrem. 
  • Tancarem la flor per la part de baix amb el mateix pernil, de manera que tot plegat tingui l'aparença dels pètals d'una rosa.
  • Punxem amb un palet llarg primer unes fulles d'enciam i l'alfàbrega i després la flor de pernil i pollastre.
  • Decorem amb sèsam i presentem en un got o punxat en una taronja.
Hoy en la fiambrera: Rosa de jamón y pollo. Léelo!
Today at the lunch boxRosa ham and chicken. Read it!
Ces boîtes à lunch: Rosa jambon et le poulet. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...