3 de març del 2015

Cabdells de Tudela amb salsa de calçots i sèsam garrapinyat

Després d'una calçotada amb els amics, on a més de menjar "verd" (amb una salsa super bona, comprada això si perquè ningú no té la recepta bona ni tampoc es vol posar a buscar-la) hem fet una bona graellada de carn (per allò d'aprofitar les brases), quedem ben tips i, per tant, no està de més de pensar en què la carmanyola de l'endemà sigui una cosa lleugera (per allò de compensar).




Per això, jo sempre m'acabo emportant una amanida que, a més, aprofita un dels ingredients de la calçotada: la salsa. Sempre ens passa, com que no sabem ben bé la quantitat que necessitem en comprem de més per si de cas. Però si sobra, no l'hem de llençar pas, com condiment d'una amanida o un pastís de verdures (com aquest de carbassó on canviem el romesco per la salsa de calçots, molt similar) és excel·lent.

L'altre element diferent de l'amanida és el sèsam garrapinyat, que avui és fàcil de trobar en moltes fires d'arreu de Catalunya, on sempre hi ha una botigueta que fa garrapinyats de tot (pipes, pipes de carbassa, sèsam, llavors de rosella, pinyons, cacauets, etc.) a més de les tradicionals ametlles i anous.

Ingredients:

  • 1 cabdell de Tudela gros
  • 1 llauna petita de tonyina
  • 2 cullerades de salsa de calçots
  • 1 cullerada de sèsam garrapinyat
  • olives negres

Com preparar-ho:

  • Tallem el cabdell en vuit parts.
  • Posem a sobre la tonyina ben escorreguda de l'oli (si era tonyina amb oli d'oliva podem conservar aquest oli per l'amanida d'un altre dia). 
  • Condimentem amb la salsa.
  • Decorem amb el sèsam i les olives.

Hoy en la fiambrera: Cogollos de Tudela con salsa de calçots y sesamo garrapiñados. Léelo!
Today at the lunch boxLettuce Hearts sauce with sauce for onions and sesame praline. Read it!
Ces boîtes à lunch:Sauce coeurs de laitue avec sauce des oignons et de sésame praline. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

1 comentari:

  1. T'acabo de descobrir i en penso seguir de molt a prop. Tens un blog molt interessant i jo des d'aquest passat dilluns menjo cada dia de carmanyola. O sigui que ens llegirem!!!!
    Encantada de "conèixe't"!.

    Anna

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...