4 de juny del 2013

Llom dolç amb ratafia

Els gustos dolços contrasten molt bé amb la carn de porc i d'au, i algunes preparacions no suposen gaires complicacions culinàries i per contra ens proporcionen unes carmanyoles de "festa".


Això és el que li passa a aquest llom dolç amb ratafia. Amb no gaire temps tenim un plat ben cofoi que portar-nos a la feina, acompanyat per exemple per una amanida verda (per compensar la fruita seca).

Jo l'he preparat amb fruita seca (orellanes i prunes, i si us agraden podeu posar pinyons, panses....), però també hi va molt bé la pinya en conserva. Llavors utilitzeu l'almívar enlloc del brou de verdures per a coure el llom.

Ingredients:
1 kg de llom de porc (en una peça)
prunes seques
orellanes
1 copa de ratafia
1 copa de brou de verdures
sal
pebre
oli

Com preparar-ho:
Foradar generosament la peça de llom amb un ganivet llarg (no heu d'obrir-lo com si fos un llibret gegant ni cal treure cap tros de carn de dins. Només tallar per poder atapeir el centre amb fruita seca). Farcir el llom amb les orellanes i les prunes.
En una cassola amb oli, daurar a foc viu el llom farcit per tots els costats. Quan estigui daurat, afegir la ratafia (que li donarà un gust encara més dolç al llom). Deixar evaporar l'alcohol i condimentar amb sal i pebre la carn. Afegir el brou i un grapat d'orellanes i prunes. Tapar la cassola i deixar coure uns 30 minuts a foc baix. De tant en tant girar el llom. Si li falta suc, afegir una micona més de brou.
Quan estigui fred, tallar el llom a llonzes primes i acompanyar de la salsa.

Hoy en la fiambrera: Lomo dulce con ratafia Léelo!
Today at the lunch box: Sweet pork with ratafia Read it!
Ces boîtes à lunch: Porc sucré avec Ratafia  Lisez-le!
-----------------------------------------------------------------------------------

3 comentaris:

  1. M'ha temptat molt aquest llom, Marga! Amb els fruits secs m'agrada molt cuinar-hi, i amb la ratafia (que faig jo mateixa a casa) encara més!! Gràcies per compartir-ho.

    ResponElimina
  2. Quina pinta te aquest llom.
    Segur que la ratafia li dona aquell toc especial.
    M'apunto la recepta.
    Gràcies per compartir

    ResponElimina
  3. Que bo!!!
    I és que el llom queda tant bé amb el contrast dolç-salat!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...