27 de març del 2012

Holeriturisme al delta del Llobregat

Diumenge al matí vam fer una jornada d'holeriturisme (terme amb el que la gent del Parc Agrari del Baix Llobregat denominem a diverses activitats per a descoberta del seu territori d'acció i dels productes que s'hi conreen) per a la descoberta de la carxofa del Prat.



En aquestes terres (al voltant de la masia de Can Comas, centre d'un munt de serveis d'aquest parc), tan pressionades pel creixement de les grans ciutats que les envolta, la carxofa és el producte rei. Conreen la varietat de Tudela, i amb la visita vam descobrir, tot caminant per un dels camps, com es planten (a partir d'esqueixos, d'una planta que dura dos anys), com les afecta la meteorologia (vam encara veure els estralls de les gelades de gener), com treballen els insectes depredadors i els que controlen les plagues, i què hem de saber per a triar els millors exemplars quan anem a comprar (triar les de tronc més gruixut i que la pell brilli, perquè així tenen més aigua i vol dir que són més fresques).



L'activitat es va completar amb una explicació nutricional i de tast de la carxofa crua (ho sento, però no em va agradar gens ni mica, malgrat sigui tant bona per la salut), i després de dues preparacions: carpaccio de carxofa (amanit amb oli, pebre i llimona) i xips de carxofa del Prat (carxofa talladeta molt primeta i fregida en bon oli i condimentat amb una mica de sal).



A més vam descobrir la web El camp a casa, que han creat per a promoció de productes i de productors, a través de la qual podem conèixer les fruites i verdures propis del moment, i saber com adquirir aquests productes de conreats a la zona. Uns productes de proximitat i de temporada que ens agradar de tenir a les nostres cuines.


Properament en faran una activitat semblant sobres les cireres. Els de casa estarem atents!


Hoy en la fiambrera: Descubriendo la alcachofa del Prat. Léelo!
Today at the lunch box Discovering the artichoke's Prat . Read it!
------------------------------------------------------------------------------------

1 comentari:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...