24 de maig del 2014

Flamenquins amb amanida de pastanaga

Als tàpers més muntanyencs és tradicional emportar-se carn empanada, perquè aguanta molt bé el pas de les hores i no cal escalfar-la. 


Llavors, no és també una bona proposta per emportar-nos a la feina? I tant! Els podem escalfar o simplement menjar-los a temperatura ambient (ara que ve la caloreta) i, fins i tot, animar-nos a cercar un parc proper al nostre lloc de treball i anar-hi a dinar per gaudir de la llum i l'airet.

En aquesta proposta, a la carn empanada li farem una volta, i l'enrotllarem i la farcirem de pernil. És una recepta que té el seu origen a la cuina andalusa. 

Per facilitar que ens la mengem si anem a dinar al parc, millor que ens emportem el parell de flamenquins (o rotllet) ja tallat en rodanxes. 

L'amanida de pastanaga i pera, donarà un contrapunt fresc a aquest tàper.

Ingredients:

  • 2 talls de llom de canya
  • 1 tall de pernil curat
  • 1 ou
  • 20 g de farina de galeta
Com preparar-ho:

  • Aplanem els talls de llom amb un corró perquè quedin ben prims. Salem al gust (però tinguem en compte que els farcirem amb pernil). 
  • Posem mig tall de pernil sobre cada tall de llom, enrotllem i tanquem amb un escuradents cada flamenquin (podem fer-ho per la part més curta o per la llarga, de manera que el primer us quedarà un rotllet més gruixut i el segon més prim).
  • Batem l'ou, i passem els flamenquins primer per l'ou i després per la farina de galeta. 
  • Fregim en abundant oli calent, i reservem sobre un paper absorbent (per a que perdin l'oli excedent). 
  • Per preparar l'amanida, aquí tenim la recepta
Hoy en la fiambrera: Flamenquines con ensalada de zanahorias Léelo!
Today at the lunch boxFlamenquins with carrot salad Read it!
Ces boîtes à lunch: Flamenquins avec salade de carottes Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

  1. Una clàssica proposta que agrada, sobretot, als nens. Ja no dic el mateix de la pastanaga, he he.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé, segurament la pastanaga no és el que triarien la majoria de nens... però als adults els podem dir que no diguin que NO, que els encantarà ;)

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...