4 d’abril del 2014

MY Alimentaria Experience

Aquest 2014 ha estat la primera vegada que he trepitjat aquesta gran, grandíssima (literalment), fira bianual que se celebra a Barcelona de productes alimentaris.


És tant gran, més de 95.000 km2 és el que han ocupat els estands de les 3.800 empreses que hi han participat, que estava estructurada en 14 salons temàtics (des de vins, a carns, passant per làctis, olis, conserves, congelats, olis i productes alimentaris en general, sense oblidar l'alimentació ecològica i sense gluten). I segons diuen, l'han visitat 140.000 persones.



Han estat quatre dies de fira que donen per molt (els expositors estaven contents però exhausts el dijous a la tarda), però si vulguessis veure-ho tot serien insuficients, perquè són uns quants quilòmetres de passadissos amb estands a banda i banda. Cada estand, per petit que sigui, ha estat un veritable petit centre de negocis: els vestits de colors foscos delataven compradors i venedors mentre tastaven i parlaven dels seus productes. Les targetes de mà en mà i, sobretot, les llibretes plenes de contactes nous i habituals, han acabat de delatar els nombrosos negocis realitzats, que juntament amb els milers de productes exposats ha estat el més visible de la fira.



I en mig de tot això, durant la fira jo he pogut posar cara a les persones que hi ha darrere algunes marques que ja coneixia, però també he descobert noves marques i productes, alguns dels quals són bones idees per alegrar els nostres tàpers. Així a la fira he descobert un ampli ventall de sals especiades de gran atractiu visual tant en el contingut com en l'embolcall. I també desenes de varietats d'olis, vinagres i vinagretes, naturals o aromatitzats, que poden donar a les amanides dels nostres tàpers aquell toc que diferencia les unes de les altres.


Tanmateix, productes tradicionals, amb una petita innovació, perquè tal com m'ha dit algú dels expositors "el mercat està ple dels mateixos productes, per la qual cosa només pots competir per preu. Per tant, la innovació i el fer un producte diferent del del costat és l'única possibilitat de sobreviure".

Jo diria que Alimentaria "no te la menges" (i això que pots tastar un munt de productes), però de tot plegat treus moltes receptes pels tàpers amb elaborats de salmó o anxoves que imiten el caviar (tinc receptari), amb arrossos (també tinc nou receptari) naturals o aromatitzats amb romaní o llimona, formatge de castanya o romaní, etc. També he constatat la importància dels menjars preparats o semielaborats (truites, brous, paelles, fideuà, productes refrigerats, menús per emportar-se, etc.) en la indústria alimentària, i dels quals penso que no hem de renegar quan no hem pogut preparar el tàper per l'endemà, si és que no decidim que sortirem a fer un menú.



Vaja, una fira que és una experiència pels sentits i la imaginació gastronòmica, i que encara estic paint, tot esperant l'edició del 2016.


Hoy en la fiambrera: Mi Alimentaria Experience Léelo!
Today at the lunch boxMy Alimentaria Experience Read it!
Ces boîtes à lunch: Mon Alimentaria Experience Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

  1. Marga, i la del 2015? Ja vas un any avançada ! :) Molt bona crónica: enhorabona per la síntesi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Laura, és que al 2015 no es celebra. Aquesta fira només passa cada dos anys :(

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...