30 de maig del 2013

Can Ribals, una cuina camí a la proximitat

Fa uns dies, vaig anar convidada a conèixer l'alberg de Can Ribals, a Martinet de Cerdanya. No és nou, ja té una llarg recorregut de 20 anys, però ara hi corre sàvia jove per les seves venes. I això, és molt evident. 


Canelons de la Dolors, la cuina, "fets a casa"

L'entusiasme del Marc, l'Oriol i la Txell, i del Rubén i el Piña com a monitors, es nota en com et reben, com dinamitzen el programa d'activitats (tirolines, pont de mico, iniciació a l'espeleologia, jocs de pistes, etc.) i en com et parlen de la seva cuina i dels seus projectes (un petit tancat amb cabres i un hort ecològic). L'alberg, se situa a uns pocs kilòmetres del poble en direcció Arànser, en un entorn lleugerament feréstec i amb les serres del Cadí i del Moixeró majestuoses al davant; en un indret privilegiat per a fer mil i una sortides per a descobrir la Cerdanya. Amb tot, l'alberg de Can Ribals és una molt bona opció per passar uns dies en família.


Can Ribals: l'entorn, les activitats i la cuina 

El turisme familiar en albergs ja fa uns anys que funciona a casa nostra, però cada vegada té més adeptes. Preus més econòmics pel fet de dormir en lliteres però sobretot el poder conviure amb famílies on els nens campin al seu aire en entorns oberts, són el seu reclam. 

I si fins ara, aquesta oferta es cenyia quasi exclusivament als albergs de la Xarxa de la Generalitat de Catalunya, ara, cada vegada més, els privats també s'estan oferint a aquest nou públic per ells. Per això estan explorant noves propostes, com les activitats, els campus d'anglès o la gastronomia local.

I això darrer, ho vaig descobrir a Can Ribals. Com no podia ser d'altre manera, en vaig "colar" a la cuina de l'alberg. Volia ensumar de prop qui era el seu esperit. 

De la mà de l'Oriol, dietista-nutricionista i home-per-tot-a-Can-Ribals, vaig descobrir una cuina en trànsit (no pels plats cuinats sinó pels productes). El seu projecte inclou que la cuina utilitzant productes de proximitat sigui un tret diferencial d'altres competidors, i per tant, atractiva per les famílies. Però encara tenen  molt de camí per córrer, perquè si bé ja utilitzen alguns productes de proximitat (especialment les carns), encara no han trobat sinergies amb productors de la zona per a que lactis, embotits i verdures siguin també Km0. 

Però tot arribarà, estic segura, aquests joves acabaran forjant unes bones relacions amb nouvinguts a la comarca i nous emprenedors.


Coincidint amb aquesta estada, vaig passejar per
la Fira del Baridà, que es va celebrar a Martinet,
un lloc de trobada de sinergies per Can Ribals

De moment, d'aquesta cuina, cal destacar  la seva atenció especial a les necessitats alimentàries específiques i a les preparacions casolanes dels plats (brous i canelons inclosos).


Hoy en la fiambrera: Albergue de Can Ribals, una cocina camino de la proximidad Léelo!
Today at the lunch boxCan Ribals hostel, in the path of kitchen proximity Read it!
Ces boîtes à lunch: Can Ribals auberge, chemin de la proximité de la cuisine  Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

3 comentaris:

  1. El paisatge és preciós al pirineu. En aquesta època... està exhuberant i esplèndit. I la cuina també és un 10!! Potser per això hi vaig tan sovint... he he. Quina bona estada que vau fer!!! Petons

    ResponElimina
  2. Moltíssimes gràcies Marga per dedicar-nos aquest article!
    Ja t'anirenm informant dels avenços culinaris. Saps que ja tenim l'hort! I per les cabres ja falta ben poquet.
    Salut!

    ResponElimina
  3. Ostres Marina, que ens posarem vermells....
    Moltes gràcies pel teu comentari!
    T'esperem!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...